En el ple d'ahir els grups de l'oposició vàrem presentar una moció per demanar la dimissió del regidor de Cultura, Luis Ródenas, pels insults que va proferir als membres de l'Associació de Víctimes del Metro 3J (vore video).

Però el PP fent ús de la seua majoria absoluta no va deixar que s'incorporara a l'ordre del dia i no vàrem poder debatre-la.

Al acabar la sessió plenària va intervindre un membre de l'AVM3J que es trobava entre el públic i li va explicar al senyor Ródenas qui són els membres de l'associació (que no plataforma com va dir el regidor). I lamentablement els membres, com va dir, són els 43 morts, el 47 ferits i els 0 responsables.

Lo més trist de tot és que Ródenas no va pronunciar ni una sola paraula, no va tindre valor ni per mirar-los a la cara, demanar disculpes i demostrar que encara li queda dignitat.



Na ISABEL MARTÍN GÓMEZ, Portaveu del grup Polític Municipal d'ESQUERRA UNIDA-BLOC i En JESÚS LÓPEZ CARRIZO, Portaveu del grup Polític Municipal SOCIALISTA, en nom i representació dels mateixos i a l’empar del que disposa la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les Bases de Règim Local, així com en el RD 2568/1986 de 28 de novembre, pel que s’aprova el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, presenten per al seu debat i votació en el Ple de l'Ajuntament de PAIPORTA la següent:

MOCIÓ

En la sessió ordinària del ple que es va celebrar el passat 26 de novembre de 2.009 a l’Ajuntament de Paiporta, el regidor de Cultura, Luis Tomás Ródenas Antonio, en un moment del debat i estant totalment fora de lloc va qualificar als membres de l’Asociación de Víctimas del Metro 3J de “ser cuatro indocumentados”, ratificant-se seguidament en la seua manifestació quan des de l’oposició demanarem que aquestes desafortunades paraules constaren en l’acta de la sessió.

Cal dir que l’Asociación de Víctimas del Metro 3J, està formada per familiars i amics dels 43 morts i 47 ferits del major accident que ha hagut mai en una línea de metro en el nostre país, també la integren alguns dels supervivents de dit accident. Els objectius de l’AVM3J són ben senzills, aconseguir que es millore la seguretat de la línia 1 de metro de València perquè accidents com el de 2.006 no es tornen a repetir i que els responsables de l’accident d’eixe fatídic dia assumisquen les seues responsabilitats.

Per aquests motius, les declaracions del regidor Ródenas, representant de l’equip de govern, demostren la seua manca de respecte i sensibilitat cap a les víctimes i les seues famílies i cap els sentiments i demandes de tota la gent que compartim el seu dolor i les seues reivindicacions, i a més demostren la seua incapacitat per ser una de les persones dirigents i representants del poble paiportí, encarregades de prendre decisions i executar-les.

És per tot això que aquests regidors proposen al Ple de l’Ajuntament el següent:

ACORD

1.- Traslladar el recolzament i suport de l’Ajuntament en Ple de Paiporta als afectats, familiars i amics de les víctimes de l’accident del metro que va ocórrer el 3 de juliol de 2006, així com a l’Asociación de Víctimas del Metro 3J.

2.- Reprovar les manifestacions del regidor de Cultura, Luis Ródenas, en les quals qualificava a l’AVM3J de “ser quatre indocumentats”.

3.- Cessar a Luis Ródenas com a regidor de Cultura de l’Ajuntament de Paiporta.

Paiporta, 25 de gener de 2.010


Na Isabel Martín Gómez ----- Portaveu del Grup EU-Bloc

Jesús López Carrizo ------ Portaveu del Grup Municipal Socialista

AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE PAIPORTA


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks