Davant els fets ocorreguts a Paiporta el passat 11 de gener, en què dues joves varen ser agredides, una greument ferida i l’altra assassinada, els sotasignants:

associacions cíviques, culturals, educatives, esportives i partits polítics de Paiporta,

MANIFESTEM:

La nostra sincera solidaritat amb les famílies i amics de les víctimes.

La nostra repulsa front a un nou i brutal acte de violència de gènere, una de les més degradants violacions dels drets humans, que no respecta fronteres, cultures ni nivells econòmics, que està present en èpoques de conflicte i en èpoques de pau, a la llar, al treball i al carrer. Un fet que atempta contra la vida, la igualtat, la dignitat i la integritat física i psíquica de milions de dones en tot el món.

Que la violència de gènere és una mostra de les relacions de poder històricament desiguals entre hòmens i dones. La dona pateix violència per ser dona. En el sistema patriarcal en el qual vivim el maltractament prové de la creença cultural i social en la superioritat de l’home sobre la dona, per la qual cosa els hòmens s’han atorgat el dret de sotmetre la dona per qualsevol mitjà, incloent la violència.

Que Paiporta és un poble d’acollida, on mai no han existit greus conflictes de caràcter racial o xenòfob i on la convivència, la interculturalitat i el respecte als altres ha estat una constant en l’esdevenir dels anys.

Que als centres escolars es fomenta la integració plena de tota la població nouvinguda introduint valors d’igualtat, convivència i respecte, creant nous referents per a la infància i la joventut, intentant que la coeducació siga un fet real a les aules.

DENUNCIEM:

L’aprofitament partidista que determinats grups desaprensius d’extrema dreta, - emfatitzant més la nacionalitat i condició d’immigrant de l’agressor que no l’agressió en si mateixa - , estan fent del dolor col·lectiu amb l’únic propòsit d’alterar la convivència pacífica de Paiporta per generar un clima de xenofòbia i intolerància al nostre poble.

Les pintades xenòfobes i feixistes contra els emigrants aparegudes per tot el poble els últims dies, així com la manifestació convocada per grups radicals d’extrema dreta per al dia 31 de gener.

DEMANEM:

1.- A les autoritats competents, la prohibició de qualsevol acte que fomente i convide a l’odi, el racisme i la xenofòbia.

2.- Que l’Ajuntament de Paiporta en coordinació amb la resta d’Administracions i les organitzacions democràtiques del municipi adopten mesures actives:

a.- Per defensar una societat oberta, respectuosa i solidària, on imperen els drets humans i els valors democràtics, i on la integració s’edifique des de la convivència multicultural fonamentada en el respecte a la diversitat i en la igual dignitat per a totes les persones

b.- Contra qualsevol tipus de violència i especialment contra la violència cap a les dones, no quedant-se en silenci front a ella i transmetent a les generacions futures els valors de la no violència i el respecte a la igualtat entre hòmens i dones.

ENS COMPROMETEM A:

Iniciar un procés públic de discussió per dissenyar el futur del nostre poble de forma consensuada, garantia d’aplicació dels valors socials que fomenten el respecte a les persones que estem demanant.



DONES PROGRESSISTES, NODE, A.C. EL BARRANC, PROJECTE OBERT, COLLA “EL PALLETER” DE DOLÇAINES I TABALS, ASSOC. 9 D’OCTUBRE , CAIXA POPULAR, ASSOC. COMERCIANTS PAIPORTA, PENYA LLEVANTINISTA TÒTIL.
PARTIT POPULAR, PSPV-PSOE, ESQUERRA UNIDA, BLOC, PAU, PCPV, INICIATIVA PV-HORTA SUD, INICIATIVA PV.
Si vols adherir-te al manifest envia'ns un e-mail a: @dhesions


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks