Aquesta nit hem tingut la primera sessió del Fòrum de Participació Ciutadana. S'ha celebrat al saló de plens de l'Ajuntament i s'ha desenvolupat como si del programa "Tengo una pregunta para usted" es tractara.


Estaven convocades les associacions del poble. Encara que hi havia presència d'alguna associació de veïns i veïnes, d'associacions de pares i mares, associacions de jubilats i alguna associació festera (espere no deixar-me a ningú), el 80% dels assistents eren els habituals a les sessions plenàries mensuals.

Durant la sessió, la gent ha anat prenint la paraula per donar a conèixer les preocupacions personals que tenen de diferents assumptes, la majoria relacionats amb l'urbanisme. Les preocupacions dels veïns/es eren les següents per ordre de preferència:

- les caques dels gossos
- la neteja viària
- l'estat del jardí del costat de ma casa. (de la casa de qui parlava, no la meua)
- la preocupació perquè l'Ajuntament utilitze el valencià normalitzat (el president d'una coneguda associació ciutadana va dir que l'Ajuntament hauria d'utilitzar el valencià "no normalitzat" ¿¿...??)
- la falta d'estacionament en el meu carrer. (igual que abans tampoc és el meu)
- un parell d'associacions varen demanar diners per a les seues coses
- i com no, l'eterna preocupació de Desiderio pel diàmetre de les canonades del carrer Palleter.

Curiosament ningú va fer referència a la notícia apareguda recentment en premsa sobre el macro-projecte urbanístic que pretén portar a terme el govern del PP, que ens afectarà a tots els paiportins i que farà que ja ningú pense en el problema de les caques (o si?).

El fotògraf municipal no va parar de fer fotografies, anava boig el pobre xic. El proper BIM supose que tindrà aquesta notícia en portada i li dedicaran un parell de pàgines a tot color.


Però senyors del govern... Això no és el que s'ha d'entendre per participació ciutadana!.

Un govern municipal que vertaderament volgués fer partícips als veïns, haguera posat en marxa els mecanismes perquè aquests (tant d'associacions com no) iniciaren un debat sobre temes generals: educació, neteja, salut, cultura, convivència, model de poble, problemes als barris, etc.
.
Debats que esdevindrien en propostes d'actuació i fins i tot en l'elaboració d'uns pressupostos participatius.

És un procés llarg i gens senzill, però es pot fer. En altres poblacions (poques la veritat) ja funciona o està posant-se en marxa (al País Basc i Catalunya són pioners, també a Córdoba, Elx, Paterna, ...).

El que passa és que ací, com ja he dit abans, l'únic que interessa a l'equip de govern és traure la foto del ciutadà en portada fent-li la pregunteta al senyor alcalde, i acompanyar-la de la instantànea del preocupat alcalde contestant-li amb el somriure en la boca.
.
Espere que en el futur la cosa millore.


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

4 comentarios

  1. Isabel Martín // 29/4/08, 21:02  

    Han penjat ja la notícia a la web de l'Ajuntament, i no sembla que vajen a canviar la dinàmica del fòrum.

    http://www.aytopaiporta.es/?go=jN7uAYLx/oIJaWVSCahXGsn808BDaboTGJCgcLLlnVrzENg91+IvMJMwMaZn7T8tECjo

  2. Anónimo // 29/4/08, 23:21  

    Olé oleeeee!!!, aquest és el meu poble deixin-lo participar i avançarem cap al futur amb pas ferm!!!
    Vivan els associats meninfots paiportins!!!

    La pròxima parla-li tu un poc al ramat dona!!!

  3. ybris // 30/4/08, 6:35  

    Es una pena que haya tantos presuntos foros de participación ciudadana que sólo quieren ser para los de arriba una manera de sacarse la foto sonrientes sin que se discutan los planteamientos de fondo.
    Y es que hay temas que, como los macroproyectos urbanísticos, son intocables.
    Pues habrá que hablar eso, de educación y de lo que haga falta para llegar a propuestas efectivas.
    Pues a dar la vara para ciertos temas no se pasen de largo.

    Besos y que no falte el ánimo.

  4. Sasian // 1/5/08, 23:04  

    Un foro de participación ciudadana organizado por el alcalde, y con el fotógrafo oficial del Ayuntamiento, ni es foro ni es ná.
    ¿o sí?.