EL PP de Paiporta retira la moció per a col·locar una placa en record de les 5 víctimes de la localitat de l'accident de metro perquè els familiars els han acusat d'oportunistes

Dijous passat, el PP va retirar la moció que havia presentat en la comissió d'interior i que pretenia la col·locació d'una placa en record de les cinc víctimes, veïnes de Paiporta, de l'accident de metro del 3 de juliol de 2006, pel malestar que va provocar la iniciativa entre alguns dels familiars del municipi.

Compromís desmenteix així les declaracions del grup popular, que afirmava que la retirada de la moció havia estat per a intentar cercar el suport dels altres grups (Compromís i PSOE), ja que en la junta de portaveus prèvia al ple ordinari del mes de maig el seu grup va deixar clar que no anava a adherir-se a ella “ja que no havien contat amb tots els familiars” i a més alguns d'ells havien mostrat “el seu rebuig cap a aquest tipus d'actes purament electoralistes i que simplement busquen la foto”, tal com ha assenyalat la regidora del Grup, Isabel Martín.

Des de Compromís demanen a l'equip de govern que en el seu lloc atenguen les peticions dels familiars, que el que reclamen són solucions i millores en la línia que va patir l'accident així com l'assumpció de responsabilitats polítiques i tècniques, "la línia 1 del metro de València és la més insegura d'Espanya, a més del terrible accident que va deixar 43 morts i 47 ferits els cinc anys anteriors va tenir 150 accidents, cosa que contrasta amb els 30 que van patir les línies de Madrid, Bilbao i Barcelona juntes.”

En aqueix sentit Compromís presentarà al pròxim ple una moció que els ha fet arribar l'Associació de Víctimes Metro 3J reclamant, a més d'assumpció de responsabilitats, el compliment dels acords que va dictar la comissió d'investigació del Consell. Compromís espera el suport de tots els grups per a aprovar aquesta moció, "Ibor i el seu equip podran demostrar així si de debò els importen els familiars que tants anys duen lluitant pel reconeixement que mereixen" ha manifestat Martín.

La regidora insta també a l'alcalde Ibor a intervenir perquè l’Ajuntament de València done permís a l’Associació de Víctimes per realitzar un acte commemoratiu el dia 3 de juliol en la Plaça la Verge de la ciutat, permís que ha estat denegat per l’Ajuntament del cap i casal. “Ja que l’alcalde Ibor té tan bona relació amb l’alcaldessa Rita Barberà i amb Camps – en referència al suport que li ha brindat en la seua imputació en el cas Gürtel – podria telefonar-los per a resoldre aquest tema tan dolorós de una vegada per totes”, ha reclamat la regidora.

Paiporta 3 de juny del 2009.
Compromís Paiporta
Bloc – Projecte Obert


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

2 comentarios

  1. ybris // 22/6/09, 6:55  

    Claro. Hay que tener cara para poner placas cuando ni siquiera has escuchado a los afectados ni han aceptado la más mínima de las responsabilidades.

    Besos.

  2. Sergi // 24/6/09, 19:09  

    Hola Isabel, soc Sergi Pitarch periodista i autor del bloc www.canviemlarealitat.com. En estos moments estic fent un treball d'investigació per a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua sobre la importància del la blocosfera en la difusió del valencià a internet. Estic fent un inventariatge de tots els blocs fets al País Valencià o per valencians i valencianes. En un futur passaré una enquesta a tots els blocaires per conèixer les seues motivacions. Si t'interessa col•laborar només hauries de contestar a l'enquesta que us passaré a tots en un futur. Però em faria falta un correu de contacte. Si vols més informació el meu correu spitarchtreballavl@gmail.com