·        L'escola d'Adults de Paiporta, acabant el mes d'octubre, encara no ha començat les classes de graduat de secundària, ni d'accés a cicles formatius, tampoc de valencià i castellà per a estrangers, el que deixa a més de 300 alumnes al carrer.

Compromís per Paiporta ha denunciat que l'Ajuntament va acomiadar al professorat d'Educació Secundària en el mes de juny i ara mateix no hi ha contractat cap personal per a iniciar eixes classes, a més pareix que la cosa s'allargarà.

Així la regidora de Compromís Isabel Martín, ha explicat que “Acabant el mes d'octubre amb l’alumnat ja matriculat, els dos cursos de graduat en educació secundària, l’accés a cicles formatius, tots els graus de valencià, anglès i espanyol per estrangers, no han començat encara, pel que més de 300 alumnes estan a l’espera que l’Ajuntament contracte als professors.  A més cada curs té més d’una vintena d’alumnes en llista d’espera, el que agreuja molt més la situació”.

Molts paiportins ja desconfien i s'han matriculat en Escoles d'Adults dels pobles veïns sense poder esperar que l'Ajuntament solucione la situació

També des del grup adverteixen que “la situació és molt greu donat que els exàmens de setembre s'han realitzat però sense que el professorat estiga contractat” i afegeixen “és possible que als alumnes presentats no els aprofite de res perquè no hi haja ningú que puga signar les actes de setembre”.

Cal recordar que l'Escola d'Adults de Paiporta va iniciar el curs passat els estudis de Graduat en Educació Secundària, per primera vegada i que ja el curs passat les classes s'iniciaren amb retard degut també a la demora en la contractació del professorat “els professors encara estan pendents de cobrar una part del mes d'octubre del 2009”, ha recordat la regidora de Compromís Isabel Martín.

Segons ha explicat Compromís, el professorat va estar contractat a través d'un concurs-oposició per a una borsa de treball de dos anys, lo qual feia pensar que la contractació duraria, com a mínim dos anys.

També des de Compromís informen “els treballadors afectats han intentat parlar amb l'alcalde, Sr. Ibor, que no ha tingut temps en tres mesos de rebre-los, ocupat en altres assumptes que li preocupen més que l'educació del ciutadans de Paiporta”.

Compromis per Paiporta, exigeix a l'Ajuntament de Paiporta que faça els seus deures i els regidors del PP s'apliquen i dediquen el seu temps a solucionar els problemes reals del nostre poble. “Ibor hauria de “baixar-se del burro” i pisar el carrer per conèixer els problemes reals dels ciutadans”, ha afirmat Martín, i afegeix “tot el que ha muntat amb el tema del CIS és només una cortina de fum per desviar l’atenció dels paiportins i paiportines”.

Compromis per Paiporta, demana que l'Ajuntament treballe per aconseguir una Escola d'Adults com es mereixen els paiportins, amb instal·alcions dignes, acondicionades i amb el professorat suficient per atendre les demandes educatives de la població adulta de Paiporta.


Paiporta 26 d'octubre del 2010
Compromís Paiporta
Bloc - Projecte Obert


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

Cortines de fum

10/22/2010 12:21:00 a. m. | , | 2 comentarios »



Reproduisc ací la intervenció d'aquesta nit en el ple municipal, amb el nostre posicionament front a la moció presentada pel PP en contra del CIS.


Hui el PP ha convocat un ple extraordinari per tractar un tema que consideren de vital importància. Jo, quan em va arribar la convocatòria vaig pensar que el ple anava a ser per tractar la greu situació que patim els paiportins i paiportines. 

Pensava que hui ací anàvem a donar solucions per la felicitat de tots els dies dels paiportins i paiportines. 

Pensava que hui donaríem solució a les persones que cada dia han de passar consulta mèdica en uns baixos sense condicions. Que Ibor anava a convocar una manifestació per a demanar a Conselleria la immediata apertura del Centre de Salut

Pensava que hui donaríem solucions als xiquets i xiquetes que tots els dies donen classe en barracons o que han de desplaçar-se en autobús al poble del costat. Que Vicente Ibor anava a convocar una manifestació per demanar a Conselleria d’Educació la immediata construcció del Col·legi Rosa Serrano. 

Pensava que hui donaríem solució al greu problema que pateixen milers de paiportins i paiportines que no tenen treball. Que hui aprovaríem tota una sèrie de mesures per crear ocupació a Paiporta. 

Pensava que hui aprovaríem un vertader pla de sanejament amb mesures d’estalvi per fer front al gran deute que han creat vostés (al PP), però sense llevar serveis als ciutadans. 

Pensava que Ibor i el seu grup anaven a plantar-se contra la nova “ocurrència” de Font de Mora “la privatització de la gestió dels col·legis de nova construcció”. Ocurrència que van a incloure en el programa electoral del seu partit per a 2011. No és suficientment dur que els xiquets hagen d’estudiar en barracons com per què també els seus pares hagen de pagar per ells? 
Senyor alcalde, vostè hui el que pretén es vendre una cortina de fum per amagar els vertaders problemes que patim amb el seu consentiment, els paiportins i paiportines. 

Em dirà que la construcció del CIS és una gran preocupació per a vostè. Però amb lo de hui el que està demostrant és la pèssima gestió que estan fent de l’assumpte. 

En primer lloc, no entenc com vostè s’entera per la premsa. Això demostra la seua irresponsabilitat com a munícipe. També la poca comunicació que manté amb els seus homòlegs i companys de partit. Possiblement en les seues reunions només parlen de les butaques que es repartiran en 2011. 

En segon lloc, ja li ho vaig dir en la junta de portaveus, el meu grup no anava a entrar en el seu joc partidista. I li vaig dir que era una irresponsabilitat (altra més) alçar aquesta alarma social. Si tanta por tenen el que han de fer, ja que abans no han col·laborat per buscar la ubicació més adequada, és demanar les millors condicions possibles per al centre, per als usuaris i per als treballadors d’aquest. 

I parlant dels treballadors, vostè sap perfectament que el personal que està al càrrec d’aquests centres és totalment professional. Juristes, psicòlegs, educadors, treballadors socials, personal sanitari, sociòlegs, personal de vigilància, personal de serveis. Perquè si vostè no creu en tots aquests professionals no creu tampoc en vostè mateixa, ja que forma part del sistema. 

I és que no té sentit la doble moral que mostra hui ací. Per una part ompli la seua butxaca defenent als seus clients, sense mirar el delicte que hagen comés, i per altra mostra la seua absoluta oposició a la inserció social. 

I acabe amb un article de la constitució espanyola 

Artículo 25.2 de la Constitución Española 
Las penas privativas de libertad y las medidas de seguridad estarán orientadas a la reeducación y reinserción social... 


Tots i cadascun dels que hui ens asseiem ací, quan en juliol de 2007 vàrem prendre possessió dels nostres càrrecs, com a regidors, regidores i alcalde d’aquest Ajuntament, vàrem acatar la Constitució, els regidors del PP exactament varen jurar complir i fer complir la mateixa. 

Nosaltres creguem que totes les persones mereixen una segona oportunitat. De fet hui entre nosaltres, qui sap, pot haver alguna persona que haja refés la seua vida e inclús estiga en règim obert. 

Per això nosaltres no anem a recolzar la moció partidista, insolidària, oportunista i caciquil que ha presentat el PP. 

I votarem en contra.


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks






En el pleno del jueves Ibor y su equipo hicieron públicos sus planes urbanísticos para Paiporta.
Y es que han presentado alegaciones al Plan de Acción Territorial de Protección de l'Horta (PATPH) a fin de "no impedir futuros desarrollos en la zona norte del municipio (junto a las vías del metro) y en la zona sur (entre el cementerio nuevo y el término de Catarroja)”.
las áreas verdes son zonas de huerta protegida, las áreas amarillas son zonas reservadas a la ordenación particular del municipio

Hace un par de años, Ibor ya fantaseaba en los medios de sus planes para Paiporta. Su intención, como ya denunciamos en su momento, era construir en la zona norte del municipio (junto a las vías del metro) un gran parque urbanístico que contemplaría la construcción de 2 torres de 30 alturas , de estas torres Ibor afirmó que "desde lo alto se verá el mar, y en los días claros, hasta Ibiza"- según edición del Levante-emv de 10-4-2008.

El PATPH deja ese área como zona protegida (parcialmente), por lo que los planes de Ibor se van al garete. Por ese motivo, y no otro, han presentado alegaciones para "desproteger toda la huerta de Paiporta"

Nosotros nos hemos opuesto tajantemente, porque estimamos Paiporta, estimamos la historia de nuestro pueblo, estimamos el olor a tierra mojado, estimamos la huerta.

ALEGACIONES PRESENTADAS ANTE LA CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT PARA PROTEGER LA HUERTA


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks