·        BENESTAR SOCIAL DESVIA 767€ MENSUALS DE LA PARTIDA DESTINADA A IMMIGRACIÓ PER PAGAR EL LLOGUER D'UN LOCAL QUE ROMAN TANCAT I SENSE ÚS

Compromís per Paiporta ha desvetllat que l'Ajuntament de Paiporta va llogar en el mes d'abril un local en el nº 7 del Carrer Ausiàs March (al costat de la Plaça Major) per justificar la subvenció que la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania concedeix anualment als ajuntaments a fi de finançar les agències AMICS d'atenció als immigrants.

Segons informen des del grup municipal, “el local roman tancat i sense condicionar, a pesar que cada mes ens costa 767€ de lloguer, un lloguer elevat degut a més al fet que està en una de les zones més cares de Paiporta”.

La subvenció que es va sol·licitar des de l'àrea de Benestar Social a la Conselleria gestionada per Rafael Blasco, incloïa les despeses de personal, però la quantitat concedida finalment ha estat únicament de 10.918,67€, el qual només ha donat per al pagament del local esmentat. Dóna la casualitat que Blasco està sent investigat per la fiscalia anticorrupció per “irregularitats en les subvencions a projectes de cooperació” després de la denúncia efectuada per la diputada de Compromís Mireia Mollà, per la qual cosa des del grup municipal han posat en coneixement de la diputada aquest fet “per si haguera d'aportar-se a la investigació oberta i perquè des del grup parlamentari es facin les corresponents preguntes a la Conselleria de Solidaritat”.

Per a la regidora de Compromís per Paiporta, Isabel Martín, aquest fet “és un frau en tota regla, doncs els diners de la subvenció no s'estan destinant per fi pel qual va ser atorgat” i afegeix “però sobretot és un despropòsit, ja que s'estan malgastant els diners que haurien d'anar destinats a programes dirigits als més necessitats i desfavorits, més encara en el moment actual i davant la greu situació econòmica en la qual es troben milers de ciutadans”.

Des de Compromís manifesten que “l'àrea de Benestar Social presidida per Rosa Ramos, cunyada a més de l'alcalde, és una mostra de la mala gestió i balafiament de l'equip de govern” ja que segons expliquen “manquem de treballador/a social des que la funcionària posseïdora de la plaça va demanar una excedència, l'agència AMICS és una agencia fantasma, la OMIC no funciona la major part de l'any, el menjador social segueix sense ficar-se en marxa malgrat disposar d'una partida de 40.000€, i un llarg etcètera” i conclouen “malgrat tot això la regidor de Benestar Social es porta tots els mesos a casa 1.500€ per tan pèssima gestió”.

Paiporta  17 de desembre del 2010
Compromís Paiporta


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks
12/14/2010 01:08:00 p. m. | , | 1 comentarios »

COMPROMÍS PER PAIPORTA INICIA UNA CAMPANYA DE REPLEGADA DE SIGNATURES PER L’EDUCACIÓ INFANTIL DE 0 A 3 ANYS

·        COMPROMÍS DEMANA ESCOLETES INFANTILS PÚBLIQUES I GRATUITES PER A LA PLENA ESCOLARITZACIÓ

Compromís per Paiporta ha presentat esta setmana a l’Auditori Municipal la Iniciativa Legislativa Popular “Compromís per l’educació infantil de 0 a 3 anys”, una proposta per a la plena escolarització de la població infantil amb la creació d’una xarxa pública i gratuïta d’escoletes infantils.

Consol Castillo i Sergi Campillo, ambdós membres de Compromís i proponents de la iniciativa, han explicat la situació actual a Paiporta i al llarg del País Valencià i el per què de la llei, així com el procediment a seguir per ficar-la en marxa. Sergi ha resaltat que “el fet de dur endavant aquesta proposta mitjançant la iniciativa legislativa popular és perquè s’escolte a les Corts Valencianes la veu de les famílies que necessiten d’aquesta xarxa pública i gratuïta d’escoletes infantils per poder conciliar la vida laboral i familiar”, Consol ha valorat la importància de l’educació infantil “una escolarització a aquestes edats, com s’ha pogut comprovar, contribueix a reduir considerablement el fracàs escolar, un problema en què desgraciadament som líders de tot l’estat”.

La regidora del grup municipal, Isabel Martín, ha manifestat que “a Paiporta hi ha més de 900 xiquets d’entre 0 i 3 anys, però no hi ha oferta ni per a 200, a més el cost per a moltes famílies és inassumible, el que fa que la majoria de vegades siguen les dones les que hajen de renunciar al seu treball per cuidar als fills”, per això des del grup demanen a la població el recolzament a aquesta iniciativa “per a que les Corts tramiten la iniciativa i escolten la veu del poble hem de presentar 50.000 signatures, així que tota col·laboració és important”.

Des de Compromís informen que els propers 3 mesos continuaran eixint al carrer a donar a conèixer la iniciativa i arreplegar signatures.

 Paiporta  13 de desembre del 2010





vídeo xerrada informativa: http://www.youtube.com/watch?v=1PR9aRt1Ji8


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks