Mañana jueves hay pleno ordinario y se debatirá entre otras la siguiente moción que hemos presentado:



Dña. ISABEL MARTÍN GÓMEZ, Concejal del Ayuntamiento de PAIPORTA, al amparo de lo que dispone la Ley 7/1985, de 2 de abril, reguladora de las Bases de Régimen Local, así como el RD 2568/1986 de 28 de noviembre, por el que se aprueba el Reglamento de Organización, Funcionamiento y Régimen Jurídico de las Entidades Locales, presenta para su debate y votación en el Pleno la siguiente:


MOCIÓN

Desde el pasado 27 de diciembre el ejército israelí está bombardeando indiscriminadamente la ciudad y los pueblos de Gaza causando centenares de muertos y miles de heridos entre la población civil y destruyendo viviendas, mezquitas y hasta escuelas construidas por la propia ONU. El ejército israelí está atacando incluso los hospitales y edificios oficiales de un gobierno legítimamente elegido por mayoría en unas elecciones totalmente transparentes. Hay que tener en cuenta que Palestina, como nación ocupada que es, no tiene ejército.

Entre las víctimas hay un elevado número de niños y mujeres, casos de familias enteras que han muerto al impactar en sus casas un misil lanzado por uno de los ejércitos más equipados del mundo. Un ejército al que España sigue vendiendo armas, a pesar de que Israel ha incumplido todas las resoluciones de Naciones Unidas y está condenado por la comunidad internacional, a pesar de que ha seguido usurpando tierras y acuíferos al pueblo palestino y a pesar de que ha construido un muro que fracciona, todavía más, el territorio de Palestina.

Así mismo, Israel mantiene un férreo bloqueo de las fronteras que está llevando al límite la situación humanitaria. Hay ya una grave falta de recursos materiales y medicamentos en los hospitales, de alimentos básicos y de combustible para generar electricidad.

Ante la pasividad cómplice de los organismos oficiales y gobiernos, los representantes más directos y próximos a los ciudadanos tenemos la obligación de manifestar nuestra repulsa ante esta muestra de barbarie e intentar con nuestros escasos medios ejercer presión para detener esta locura.

Es por todo esto que esta concejala propone al Pleno del Ayuntamiento para su debate y aprobación, si procede, el siguiente,


ACUERDO

1.- Remitir un escrito de condena hacia estos execrables hechos al embajador de Israel en España exigiendo el fin inmediato de los ataques sobre la franja de Gaza y el acceso de ayuda humanitaria y testimonios imparciales a la zona.
2. Declarar nuestro ayuntamiento "Ayuntamiento solidario con Gaza", lo cual conllevará la organización de diversas acciones solidarias en defensa de los derechos humanos (envío de ayuda humanitaria, charlas-debates, etc.)

3.- Instar al Gobierno de la nación para que cese la venta de armas a un país que incumple las resoluciones de la ONU y muestra tal desprecio hacia el cumplimiento del respeto elemental a los Derechos Humanos.

4.- Instar al Gobierno de la nación para que denuncie en el seno de la Unión Europea el Acuerdo de Asociación con Israel (el Acuerdo de Asociación con Israel es una especie de tratado de comercio preferencial).

5.- Instar al Presidente del Gobierno para que llame a consultas al Embajador de España en Israel y le invite a que abandone el país mientras persista el ataque y la invasión de Gaza.

6.- Exigir al Gobierno de la nación que garantice la seguridad de todos los cooperantes o internacionalistas que están trabajando voluntariamente en Gaza en misiones humanitarias o defendiendo activamente los derechos del pueblo palestino.

7.- Dar traslado de este acuerdo a:
- El presidente del Gobierno de España
- Portavoces y Grupos parlamentarios del Congreso de los Diputados
- Portavoces y Grupos parlamentarios de las Cortes Valencianas
- Embajador de Israel en España
- Embajador de Palestina en España
- Secretario General de Naciones Unidas

Paiporta, 13 de enero de 2008



Isabel Martín Gómez
Concejal del Ayuntamiento de Paiporta

AL PLENO DEL AYUNTAMIENTO DE PAIPORTA


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

Davant els fets ocorreguts a Paiporta el passat 11 de gener, en què dues joves varen ser agredides, una greument ferida i l’altra assassinada, els sotasignants:

associacions cíviques, culturals, educatives, esportives i partits polítics de Paiporta,

MANIFESTEM:

La nostra sincera solidaritat amb les famílies i amics de les víctimes.

La nostra repulsa front a un nou i brutal acte de violència de gènere, una de les més degradants violacions dels drets humans, que no respecta fronteres, cultures ni nivells econòmics, que està present en èpoques de conflicte i en èpoques de pau, a la llar, al treball i al carrer. Un fet que atempta contra la vida, la igualtat, la dignitat i la integritat física i psíquica de milions de dones en tot el món.

Que la violència de gènere és una mostra de les relacions de poder històricament desiguals entre hòmens i dones. La dona pateix violència per ser dona. En el sistema patriarcal en el qual vivim el maltractament prové de la creença cultural i social en la superioritat de l’home sobre la dona, per la qual cosa els hòmens s’han atorgat el dret de sotmetre la dona per qualsevol mitjà, incloent la violència.

Que Paiporta és un poble d’acollida, on mai no han existit greus conflictes de caràcter racial o xenòfob i on la convivència, la interculturalitat i el respecte als altres ha estat una constant en l’esdevenir dels anys.

Que als centres escolars es fomenta la integració plena de tota la població nouvinguda introduint valors d’igualtat, convivència i respecte, creant nous referents per a la infància i la joventut, intentant que la coeducació siga un fet real a les aules.

DENUNCIEM:

L’aprofitament partidista que determinats grups desaprensius d’extrema dreta, - emfatitzant més la nacionalitat i condició d’immigrant de l’agressor que no l’agressió en si mateixa - , estan fent del dolor col·lectiu amb l’únic propòsit d’alterar la convivència pacífica de Paiporta per generar un clima de xenofòbia i intolerància al nostre poble.

Les pintades xenòfobes i feixistes contra els emigrants aparegudes per tot el poble els últims dies, així com la manifestació convocada per grups radicals d’extrema dreta per al dia 31 de gener.

DEMANEM:

1.- A les autoritats competents, la prohibició de qualsevol acte que fomente i convide a l’odi, el racisme i la xenofòbia.

2.- Que l’Ajuntament de Paiporta en coordinació amb la resta d’Administracions i les organitzacions democràtiques del municipi adopten mesures actives:

a.- Per defensar una societat oberta, respectuosa i solidària, on imperen els drets humans i els valors democràtics, i on la integració s’edifique des de la convivència multicultural fonamentada en el respecte a la diversitat i en la igual dignitat per a totes les persones

b.- Contra qualsevol tipus de violència i especialment contra la violència cap a les dones, no quedant-se en silenci front a ella i transmetent a les generacions futures els valors de la no violència i el respecte a la igualtat entre hòmens i dones.

ENS COMPROMETEM A:

Iniciar un procés públic de discussió per dissenyar el futur del nostre poble de forma consensuada, garantia d’aplicació dels valors socials que fomenten el respecte a les persones que estem demanant.



DONES PROGRESSISTES, NODE, A.C. EL BARRANC, PROJECTE OBERT, COLLA “EL PALLETER” DE DOLÇAINES I TABALS, ASSOC. 9 D’OCTUBRE , CAIXA POPULAR, ASSOC. COMERCIANTS PAIPORTA, PENYA LLEVANTINISTA TÒTIL.
PARTIT POPULAR, PSPV-PSOE, ESQUERRA UNIDA, BLOC, PAU, PCPV, INICIATIVA PV-HORTA SUD, INICIATIVA PV.
Si vols adherir-te al manifest envia'ns un e-mail a: @dhesions


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

Els sotasignants, representants de les diferents organitzacions civils, educatives i partits polítics de Paiporta, davant dels fets ocorreguts el passat 11 de gener, a resultes dels quals varen ser agredides dues jóvens: Carolina Planells Esteve, que va ser assessinada i Susana Pérez Galdón, que continua hospitalitzada en estat molt greu, manifestem:

1.- El nostre condol a la família i amics.
2.- Condenem fermament aquest acte de violència de gènere.
3.- Ens oposem i denunciem l’intent d’algunes organitzacions i sectors de l’extrema dreta local i forana de fer una utilització política amb finalitats racistes i xenòfobes, i convertir aquest cas de violència de gènere en una campanya contra les persones immigrants en general.

Sotasignants:
-AMPES de Paiporta.
-Dones Progressistes.
-NODE.
-Asociació Cultural el Barranc.
-Partit Popular.
-PSPV.
-Esquerra Unida
-BLOC.
-PAU.
-Projecte Obert.
-Esquerra Anticapitalista.


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks



El PP de Paiporta trenca el Pacte per l’Educació amb Interampa al votar en contra de la moció presentada per la regidora de Compromís Isabel Martín.

El passat mes de desembre el Partit Popular de Paiporta va trencar el Pacte per l’educació, la cultura i la integració social a Paiporta que va signar en campanya electoral amb Inter-Ampa al votar en contra de la moció presentada, a instàncies de la comunitat educativa, per la regidora de Compromís Isabel Martín.

En aquesta moció, Martín demanava a l’equip de govern que en compliment del Pacte (punts A-4 i C-12) s’augmentara considerablement el pressupost municipal per a educació de manera que permetrera dotar de personal suficient al Servei d’Educació Municipal per adequar-lo a les necessitats del poble així com atendre la manca d’altres professionals en els centres educatius (educadors/es especials, psicòlogs/gues, conserjes, ...).

Altra de les peticions que fa Martín en la moció és demanar a la Conselleria d’Educació que faça front a la manca d’educadors/es especials a Paiporta, ja que al menys seria necessari 1 més per tal d’atendre els 27 alumnes amb necessitats educatives especials. També va demanar a la Conselleria que de manera immediata es cubriscan les baixes, tant de personal administratiu com de professorat, dels centres educatius del municipi.

En el Ple, la regidora de Compromís, va fer resó en que “ha de ser la Conselleria qui ha d’assumir les seues competències i dotar els centres educatius del personal necessari per al seu bon funcionament”, però no obstant i en casos d’urgència va demanar que fora l’Ajuntament qui cobrira dites necessitats donat que la Conselleria té desateses les seues competències “no podem esperar a que la Conselleria envie als professionals i deixar a l’alumnat sense atendre les seues necessitats, per això estan les administracions, entre elles el nostre Ajuntament”. La regidora va recordar que altres Ajuntaments de València ho venen fent des de fa anys donada la desídia de la Conselleria d’Educació.

Paiporta 7 de gener del 2009


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

La regidora de Compromís, Isabel Martín, ha instat al govern de Paiporta a invertir part dels vora 4 milions d’euros del Fons d’Inversions Local en la Construcció de la Casa de la Cultura a Paiporta.

En la proposta s’exigeix que la Casa de la Cultura compte amb unes característiques mínimes, com són: ubicació dels Serveis Municipals d’Educació i Cultura i del Servei Psicopedagògic Municipal, Biblioteca Municipal, Escola d’Adults, Espai Jove, Sales d’ús Sociocultural i també que estiga planificat per albergar el futur Conservatori Municipal de Música.

Aquesta proposta sorgeix de la consulta feta a través del Bloc de Paiporta i d’altres blogs de la coalició. També arreplega el treball i la sensibilitat de col·lectius que durant els últims temps han estat treballant socialment a Paiporta, com són les Ampes dels centres educatius de Paiporta.

La regidora Isabel Martín explica que “al nostre entendre utilitzar aquest fons extraordinari en xicotetes inversions, encara que siguen moltes i necessàries, seria una manera de desaprofitar-lo, doncs, aquests xicotetes projectes són assumibles i programables durant els futurs anys, per exemple a través de l’empresa municipal de serveis, creant d’aquesta manera treball local”.

Amb aquesta proposta s’intenta que es creen llocs de treball a llarg termini, no només durant els mesos que dure l’execució dels projectes, com passaria amb les propostes del PP.

Per altra part, la regidora de Compromís lamenta que l’equip de govern no haja convocat encara cap reunió de portaveus per consensuar entre tots els grups com invertir aquests diners “només ens explicaren vagament vint minuts abans de l’últim ple els projectes que ja tenien pensat fer”. Martín denuncia que “es parla molt de participació ciutadana, i de fet tenim en exclusivitat una regidora alliberada a tal efecte, però que en un tema tan important com aquest ni tan sols han convocat un foro extraordinari on analitzar les necessitats del municipi”.

Paiporta 12 de gener del 2009

PROPOSTA: CASA DE LA CULTURA

Aquesta és la proposta que hem presentat a principis d'any a l'Ajuntament de Paiporta. Encara estem esperant que es convoque una reunió per poder aportar més propostes i millorar en lo possible les que proposa l'equip de govern. Hui ens hem assabentat per premsa que han ja han aprovat d'amagat algunes en Junta de Govern, sense passar per plenari, com seria correcte.


Proposta Per a La Utilitzaci Dels Fons Estatal


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

Estaba escrito.
Tarde o temprano iba a tocar en Paiporta.
La lacra de una violencia que no cesa.

Así, anoche la violencia machista nos quitó a Carolina.
Susana se debate entre la vida y la muerte.

Hace escasos minutos ha habido una concentración silenciosa en la puerta del Ayuntamiento.

Yo solo tenía ganas de gritar, gritar de rabia.


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

Amparo nos explica en su blog, a la sombra de una vida, con sencillas palabras lo que está ocurriendo en Gaza. Le he pedido permiso para colgar aquí su post, pues me ha parecido una manera muy clara de explicar lo que deben estar sintiendo los palestinos en su casa.


Gaza.
Ayer durante el almuerzo surgió el tema de Gaza, mis compañeras justificaban de algún modo la masacre diciendo que se defendían de los ataques de Hamás y del poco valor que estos le dan a la vida siendo capaces incluso de inmolarse. Traté de explicarles de una manera sencilla mi opinión:

Supón que a un vecino vuestro lo desahucian de su casa y no tiene sitio alguno donde ir. Supón que entra en tu casa y se afianza en una de las habitaciones, que se va haciendo fuerte y toma más posesiones, que su poder ya es tan grande que te arrincona en una habitación y además te pone una barrera para impedir que accedas al resto de la casa y que además necesites su ayuda para conseguir comida. Continúa suponiendo que ya tu aguante ha llegado al limíte y decides dar batalla, defenderte, luchar por ser libre y que te deje vivir en paz. Das un vistazo alrededor y ves que tu defensa es escasa, que tienes unos petardos que guardaste de las fallas y las piedras de las paredes, entonces decides ir lanzándoselas, él, que se ha preocupado de atrincherarse bien en lo que ha usurpado te responde con las armas que ha comprado vendiendo parte del contenido de la casa y que además ha conseguido ayuda de vecinos lejanos con pocos escrúpulos. Imagina por último que un miembro de tu familia que está a tu lado cae herido, no te diré muerto por no ser drástica… ¿Cómo te encontrarías tú? ¿Qué sentirías? ¿Te considerarías terrorista? ¿Te importaría morir por los que están confinados contigo?. Por supuesto también cuentas con aliados…pero, son vecinos que no poseen más que su voz, y las voces muchas veces no tienen eco.
Amparo.


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks




Ayer una concejala del PP de Paiporta me dijo que hoy los reyes me iban a traer carbón por haber sido mala.


La verdad es que anoche me fui contenta a la cama a esperar mi saco de carbón. Es todo un orgullo recibir este presente por haber sido mala para 'ellos'.



El año próximo, ¡a por otro kilito del mineral negro!




Por cierto... Feliz 2009.


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks