El equipo de remo

9/28/2008 11:00:00 a. m. | , | 5 comentarios »

Carmen, que estuvo el jueves en el pleno y le gustó lo que dije sobre el equipo de remo, me ha mandado este dibujo en el que plasma la realidad del Ayuntamiento.... "mucho capitán y poca gente trabajando".


para leer el texto: pinchad sobre la foto y ampliar con la lupa


Gracias Carmen, casi me troncho.


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

Per fi han eixit les bases del Premi Literari contra la violència masclista (veure proposta inicial).


Estic esperant a que em pasen des de l'Ajuntament les bases definitives així com els díptics.


Com que hi ha poquet temps pegue ací l'esborrany. L'únic que s'ha afegit ha estat l'àmbit del concurs que serà a tot el País Valencià.


Si voleu saber la meua opinió en quant al nom podeu llegir el post anterior (punt nº14).


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

Un ple de 3 hores

9/26/2008 11:52:00 a. m. | | 3 comentarios »


Com diu la cançò de Sabina... "Y nos dieron las 10 y las 11, las 12....." i és que ahir el ple va a acabar vora les 12 de la nit.

Pegue ací la meua intervenció explicant la nostra possició en cada punt. Si algú vol més informació d'algun dels punts no té més que demanar-la.


5.- DONAR COMPTE DECRET ALCALDIA 83/2008 SOBRE DELEGACIÓ ESPECIAL FOMENT ECONÒMIC I OCUPACIÓ.
(Amparo Císcar deixarà la delegació de relacions institucionals i passarà a dur la delegació de foment econòmic i ocupació.)

Espere que aquesta delegació no es quede només en el nom i la regidora designada per l’alcalde faça un bon treball donada la situació econòmica que estan patint les famílies. També volia pregar-li a la regidora que desenvolupe la nova tasca sense mirar la nacionalitat dels paiportins i paiportines, ja que alguna vegada ha semblat que tenia certs perjudicis cap al col·lectiu immigrant (en la seua intervenció no els ha anomenat).
Respecte a les tasques de relacions institucionals, només dir que simplement passaran a ser reconegudes per l’alcalde, que és qui ha estat desenvolupant-les des d’un principi, anant a cada sarao/festa organitzada pels seus homòlegs.


6.- MODIFICACIÓ RÈGIM MEMBRES DE LA CORPORACIÓ I DE L’EQUIP DE GOVERN. (EN CONTRA).
(Carlos Motes: abans 2.280€/mes --> ara 1.140€/mes
Esther Gil: abans 830,57€/mes --> ara 1.590,57€/mes
Alejandro: abans 830,57€/mes --> ara 1.210,57€/mes )

La setmana passada llegíem en premsa que el senyor alcalde remodelava l’equip de govern per fer front a la crisi. Amb la creació de la nova delegació de foment econòmic i ocupació i amb la reducció de les retribucions del regidor d’obres i serveis.
Encara que la modificació de dedicació del regidor Carlos Motes arriba una miqueta tard (ja que fa mesos que la delegació d’esports recau en altre regidor i es suposava que la retribució de Motes venia marcada per totes les seues competències), al llegir que l’alcalde anava a reduir el sou d’un dels seus regidors vaig pensar que havia entrat en raó i que això era només el començament ... que després vindrien altres reduccions i fins i tot la de la pròpia alcaldia.
Però dilluns varem descobrir que res més lluny de la realitat. Els 1.140€ (15.960€/any) que van a reduir-le a Carlos Motes no aniran a parar a les arques de l’Ajuntament per destinar-los a millorar el benestar dels veïns i veïnes, aquests diners aniran a engreixar una miqueta més les butxaques dels regidors del PP. Indudablement així s’ajuda a fer front a la crisi, però no dels paiportins, sinó només de dos persones.
No sé si coneixen la història aquella dels remers espanyols que no guanyaven cap edició contra els japonesos i comencen a fer canvis. En la història en un principi eren 10 remers i 1 capità i al final es queden en 9 caps d’equip i 1 remer. Que lògicament continuen sense guanyar al equip japonès format per 1 capità i 10 remers.
Pues bé, aquest Ajuntament es sembla cada vegada més a la història dels remers, molts caps d’equip però els resultats ningú els veu.

El vot indudablement és en contra.

7.- MODIFICACIÓ RETRIBUCIONS PASCUAL PARDO. (EN CONTRA).
(Pardo: abans 427,28€/mes --> ara 732,85€/mes)
Al començament de la legislatura l’alcalde va establir que els portaveus dels grups de l’oposició tingueren una assignació de 600€, per aquesta dedicació.
Com a portaveu del grup EU-Bloc, em va correspondre aquesta assignació.
Però com pensava que el senyor Pardo anava a treballar de la mateixa manera que jo, amb iniciatives, propostes i mocions, fiscalització de la labor de l’equip de govern i fins i tot assistint a reunions i actes institucionals o de les diferents associacions del poble.... vaig decidir compartir aquestes retribucions amb ell, dividint-les per 2.
La veritat és que ara entenc el vot afirmatiu del senyor Pardo en l'anterior punt.
M’agradaria que explicara que pensen ara els seus companys d’Esquerra Unida, fa uns mesos quan va eixir en el Crónica els sous veien excessiva la retribució del Portaveu del PSOE.
M’agradaria que explicara també que li han dit els companys del Bloc quan els ha informat. per què com a portaveu del grup EU-BLOC supose que ho haurà fet.

Pel que a mi respecta, només dir que continuaré com fins a la data. Realitzant el treball que he estat desenvolupant per a Paiporta, independentment de les retribucions.

I per a terminar un últim consell al regidor Pardo, i és dir-li que no es gaste els diners, ja que hi ha un contenciós obert i a lo millor li toca tornar les retribucions indegudament cobrades.

8.- DONAR COMPTE NOUS MEMBRES DE LES COMISIONS INFORMATIVES
(remodelació àrees informatives)

9.- PROPOSTA D’ALCALDIA SOBRE ATRIBUCIÓ DE COMPETENCIES A L’ÀREA D’ECONOMIA DE LA MATÈRIA PROMOCIÓ ECONÒMICA I OCUPACIÓ. A FAVOR

10.- CONVENI AMB LA GV SOBRE ESTUDI PLURIANUAL SOBRE NECESSITATS DE VIVENDA VPP (A FAVOR)

Aquest conveni, tot i que em sembla positiu, estic segura que no es fa com diu en la part expositiva per garantir el dret a una vivenda digna que marca l’article 47 de la Constitució.
Estem patint una greu crisi a conseqüència de la paralització de la construcció i com que ara no és viable la vivenda de renda lliure les administracions han de tirar ma de la vivenda protegida.
Fa anys que l’esquerra venim advertint que no es pot especular amb la vivenda, que no es pot viure indefinidament de la molla immobiliària....

Espere que les conclusions de l’estudi vajen encaminades a aconseguir eixa vivenda digna i universal que marca la constitució i no a continuar especulant ara amb un altre tipus de vivenda.

Estaria bé que l’Ajuntament també donara als regidors de l’oposició la informació a la que fa referència el punt primer de la clàusula segona.

11.- ORDENANÇA ANTENES TELEFONIA MÒBIL. (A FAVOR)

Hui sembla que posem punt i final (al menys punt i apart) a molts anys de treball. Treball que es va iniciar quan un grup de veïns i veïnes van començar a inquietar-se pels efectes que les antenes que tenien als seus barris podrien tindre sobre la salut.
A partir de la mobilització d’aquestes persones es va fer un estudi que va finalitzar en una primera ordenança. Ordenança que les totpoderoses empreses de telefonia van tombar.
La perseverança d’aquests veïns i veïnes, als que es van anar sumant altres al llarg dels anys, ha fet possible que hui pugam tindre una altra normativa, molt més ampla i restrictiva.

Fa un any aprovàrem per unanimitat l’ordenança que des de l’equip de govern es va redactar a partir de l’estudi fet pel físic Enric Navarro. Vaig votar a favor d’aquella ordenança però amb el compromís de presentar al·legacions per tal de millorar-la.
Vaig complir aquell compromís i vaig presentar una desena d’al·legacions (crec que vaig ser la única regidora que ho va fer), treballades amb el col·lectiu Antena No.

Uns dels punts que es va modificar a l’ordenança original va ser l’article 1.3 que deixava oberta la modificació de l’ordenança si eixien noves tecnologies.

Ja tenim eixa nova tecnologia. Parle d’el wifi. El Wifi és una tecnologia els efectes de la qual sobre la salut a mitjà i llarg termini es desconeixen. No és una tecnologia INNÒCUA. Pel que hem d'aplicar el PRINCIPI DE PRECAUCIÓ (eixe que ens ha fet redactar aquesta ordenança) i que s’aplica en altres llocs del món (en les escoles de Frankfurt, algunes universitats canadienses,
Jo no sé si l’equip de govern es creu la ordenança que estem aprovant hui, o només ho fa perquè toca quedar bé. Perquè en aquest tema han fet oïts sords i s’ha implantat aquesta tecnologia en l’edifici consistorial.

Nosaltres admetem el Wifi en alguns espais tancats on la estada no és permanent i on s'avise prèviament als usuaris que accedeixen a una zona amb RADIACIÓ ELECTROMAGNÈTICA.
Els ciutadans accedeixen voluntàriament a eixa ZONA, igual que en els restaurants a la ZONA DE FUMADORS.

Estem donçs en contra que el Consistori tinga una xarxa pròpia de connexió wifi perquè hi ha alternatives, és una tecnologia que NO ÉS INNÒCUA i entre els treballadors de l'ajuntament pot haver-hi alguna persona que siga ELECTROSENSIBLE. Entenem que els treballadors han de saber que hi ha un important grup d'investigadors independents i professionals de la salut que manifesten la seua preocupació per l'ús massiu d'estes tecnologies, ja que les dades que proporcionen els estudis realitzats fins hui, indiquen que poden tindre efectes biològics a mitjà i llarg termini.
L'Ajuntament actual és ZONA LLIURE DE FUMS. Hauria de ser també ZONA LLIURE DE RADIACIÓ ELECTROMAGNÈTICA.


Respecte a les antenes que ja estan instal·lades en el municipi només dir que s’han de vigilar i comprovar que compleixen la normativa. ¿s’ha comprovat ja si compleixen la normativa contra incendis? Tal i com es va recomanar fer des d’el col·lectiu
Tampoc m’han donat resposta a la petició que vaig fer fa mesos a l’àrea d’urbanisme sobre les balises que l’antena de la plaça Soliera te foses.

El meu vot indudablement es a favor i demane que aquestes consideracions que he fet siguen ateses.

12.- MOCIO PSOE NOU MIL·LENI. (A FAVOR)

Coses en que afectarà a Paiporta el PAI NOU MIL·LENI:
No hi haurà suficient abastiment d’aigua. Açò podria afectar als municipis propers com és el cas de Paiporta.
El corredor Nord es quedarà curt i es generaran grans retencions que repercutiran en els accessos al nostre poble.
El projecte contempla la creació d’un centre comercial, un altre més que repercutirà molt negativament en el xicotet comerç de Paiporta. Supose que la nova regidora de foment econòmic estarà d’acord.
Amb 40.000 habitants més es triplicaran els residus sòlids i les aigües residuals. Açò serà el que li falta a l’Albufera per morir definitivament. I l’Albufera també és dels paiportins/es.
Desapareixeran un milió de metres quadrats d’horta. Una horta que per la cercania també és el pulmó verd de Paiporta.

Ja ha eixit publicada al BOP l'aprovació del Nou Mil·lenni. Els que hem tingut la paciència de llegir-la hem pogut vore, una vegada més, la manera en què es fan les coses en la Generalitat i al nostre ajuntament, o siga: mal.

El PAI té el vot en contra del Ministeri de Medi Ambient i de la ex-Síndica de Greuges. A més no té l'informe favorable de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. El que sí que té, és un informe de l'Entitat metropolitana de serveis hidràulics (EMSHI) que afirma que hi haurà aigua per al PAI però a canvi d'una restricció en el consum d'aigua: els habitants de Catarroja, si es fa el PAI, no podran gastar més de 150 l. d'aigua per persona i dia. Només deixem unes dades: la mitjana actual de consum d'aigua a Catarroja és de 230 litres per persona i dia.

13.- PRÈSTEC PER FINANÇAR REMANENT NEGATIU DE TRESSORERIA. (A FAVOR)

En els plens anteriors vaig votar en contra perquè no teníem tota la informació. No savíem quin era el remanent negatiu de 2006 i els informes estaven incomplets.
Hui, després de tant de temps ja sabem quin és el remanent i tenim els informes. Com pensem que s’ha d’assumir i fer front al deute votem a favor.

14.- BASES CERTAMEN RELATS CURTS CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA (A FAVOR)

Yolanda, Alexandra, Maria Dolores, Carmen, Lucía, Sagrario, Ivonne, Mª Victoria, Laura, A.N.G, Mª Jesús, Mª Juana, Rosa Mª, Paulina, Gabriela, …..
I així fins a 54 dones assasinades en lo que va d’any en Espanya pels seus companys, pels seus marits.

Dones de diferents edats, de distintes races o de distinta religió. Però totes elles dones. Dones assassinades només per això, per ser dones.

És per això que aquest certamen hauria d’haver portat nom de dona. En honor a totes elles.

I és per això que quan vaig presentar la proposta per fer aquest certamen, vaig ficar un nom de dona en la denominació del certamen.
La primera proposta va ser Dulce Chacón, escriptora compromesa amb la defensa dels drets de les dones i lluitadora contra la violència masclista. Dulce no va agradar, segons la regidora de foment econòmic….. era una dona massa política.
Vaig donar altres opcions: Maria Moliner, Clara Campoamor, …..fins i tot vaig proposar que s’anomenara Hypatia d’Alejandria, dona assassinada per la seua condició de dona ja en el segle IV.

Tots aquests noms han estat rebutjats per l’equip de govern perquè consideren que es tracta de violència de gènere, no de violència cap a les dones i perquè pensen que no estaria bé donar un únic nom (cosa que contradiu la proposta que han fet per al col·legi nº5, i que vorem a continuació)

Per tot el que he explicat vaig a votar a favor de les bases, però vull que conste en acta la meua disconformitat amb el nom del certamen. Perquè una vegada més les heu fet anònimes. Les heu silenciades.

15.- NOM CP Nº6. PROPOSTA GOVERN: MESTRA DOÑA JUANA. (EN CONTRA)

Quins eren els cognoms de la Mestra Na Joana?
Quin és el seu currículum?
Quin projecte de renovació pedagògica va dur a terme en Paiporta?

El regidor d'Educació no dona resposta a les meues preguntes.

L’AMPA del col·legi nº6 va fer tot un procés consultiu i participatiu per triar el nom del col·legi. Entre els requisits: que fora nom de dona, que el nom tinguera que veure amb el poble i que fora una persona rellevant en el mon de la cultura i la educació.

Després d’eixa consulta es van quedar amb els noms més votats: Rosa Serrano, Maria Moliner, Escola del Poble, Mestra Na Joana i Clara Campoamor. En eixe ordre Rosa Serrano va ser la que més vots va tindre.

Aquesta proposta es va traslladar al Consell Escolar, que junt amb els noms proposats per alguns membres es va tornar a votar, eixint:
Rosa Serrano (10 vots), Matilde Salvador (7 vots), Mestra Na Joana (7 vots) i Escola del Poble (6 vots).
Altra vegada Rosa Serrano va traure més vots que les altres opcions.

El regidor d’educació va quedar en traslladar el nom al ple i es va comprometre a que l’opció triada ho fora per consens.

No entenem quin tipus de consens és que:
L’AMPA trie Rosa Serrano
El CEM trie Rosa Serrano
L’oposició (llevat del regidor Pascual Pardo) recolze l’opció de Rosa Serrano
I l’equip de govern es decante per una altra.

Votaré en contra perquè pensem que la participació ciutadana ha de ser vinculant i no només un paripé per eixir "guapo" en les fotos.

16.- RATIFICACIÓ CONVENI FLORIDA UNIVERSITARIA UNIVERSITAT DE MAJORS (A FAVOR)

17.- RENOVACIÓ JUNTA DE DIRECCIÓ E1 DE FUTBOL. (EN CONTRA)

Quants membres han de formar part de la Junta de direcció segons el conveni?
Algú membre de l’oposició ha mostrat interès en formar part d’eixa Junta Directiva?
Quin problema hi ha en que formen part de la mateixa?

Si es deixa que altres membres de la corporació (oposició) formen part de la mateixa votaré a favor, en cas contrari el vot serà negatiu.


18.- CRITERIS DE VALORACIÓ DE SUBVENCIONS A ENTITATS ESPORTIVES LOCALS. (A FAVOR)

ESMENA D’ADICIÓ:

Afegir en el punt 4º:

- Actividades que fomenten la participación de la mujer en el deporte.
- Actividades que fomenten el juego limpio y la lucha contra el dopaje en el deporte
- Actividades que fomenten la integración de personas discapacitadas
- Actividades que fomenten la integración de personas de otras nacionalidades
- Actividades que fomenten los deportes tradicionales del País Valencià


L'ESMENA VA ESTAR ACCEPTADA


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

Educación controla con inspectores que se da Ciudadanía en inglés.


La Conselleria de Educación lanzó ayer a sus inspectores a controlar en directo que se cumpla la impartición en inglés de la materia de Ciudadanía. En Alicante se personaron en las aulas y en Valencia preguntaron por teléfono.


Muy bonito.
Resulta que en Paiporta estamos faltos de educadores/as (solo 2 para casi 30 alumnos con necesidades educativas especiales), el Instituto La Senia está que se cae, tenemos 8 barracones en el pueblo, aulas improvisadas en bibliotecas o salas multiusos de los centros, el CPnº6 sabe Dios cuando estará acabado (o empezado), la semana pasada el Instituto se las vió y deseó para poder matricular porque Consellería no había cubierto la baja de una administrativa, las bajas de profesores no se cubren con celeridad, aún no se ha cubierto la baja de la psicóloga, hemos llegado a ratios de 28 alumnos por aula, ..., ¿sigo?


¿Por qué Consellería no vigila todo esto? ¿Por qué Font de Mora no manda a sus inspectores a controlar que simplemente se cumplan los mínimos? ¿Por qué nuestro concejal lo sigue viendo todo normal?



Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

Fabra, polític exemplar

9/17/2008 11:57:00 a. m. | | 2 comentarios »

esta nit en CQC i molt prompte...
a les sales de totes les presons del país.







Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

Esta semana ha comenzado el curso escolar.

Hoy Font de Mora salía en el CanalNueve visitando un bonito colegio en el que los niños y niñas jugaban con ordenadores de colores y diciendo que "uno de cada diez centros escolares de la CV tiene menos de 10 años". Supongo que en ese recuento incluye los nuevos barracones de los que disfrutan los escolares valencianos.

CP Nº6 Paiporta

Ayer recibí la nota de prensa de Interampa. En ella hacen una clara descripción de la situación en Paiporta, situación que para el concejal de educación y para su equipo de gobierno es normal, será que no tienen hijos o que no estudian en nuestro pueblo.....

Por su interés reproduzco aquí la nota:


Más de 2.200 alumnos/as vuelven al colegio en Paiporta en condiciones indignas.

La semana pasada, el Ayuntamiento de Paiporta emitió una nota de prensa que titulaba textualmente:
”Más de 2.200 alumnos vuelven con normalidad al colegio en Paiporta”

Estas afirmaciones, no sólo sorprenden si no que resultan hasta insultantes para el colectivo de padres y madres de alumnos/as.

Si los padres y madres hubiéramos puesto titular a la vuelta al cole, hubiéramos calificado la situación como de indigna, precaria y tercermundista.

En Paiporta, lo “normal” es que cada año hayamos de denunciar que las ratios se superan sin ningún tipo de control, ni alarma o vergüenza institucional –si el curso pasado hablábamos de más de 25 niños/as por aula, este año ya son, en su mayoría, 27-28 en todos los niveles, incluso en infantil cuatro años estamos a 28 y en tres años a 25.

¿Lo “normal” en Paiporta es tener 10 unidades fuera de línea y 8 Prefabricadas?

En Paiporta, lo “normal” es que la mayoría de alumnos/as jamás pise un aula de música, de idiomas –seguimos con el radiocasete de los ’80- o la biblioteca de centro... aquellas aulas –llamadas eufemísticamente por Consellería como “aulas colchón”-,
que un día existieron, deben ser utilizadas como clases ya que en Paiporta no nos podemos permitir “lujos anormales”

En Paiporta, lo “normal” es que los patios de recreo sean cada año que pasa más pequeños ya que en ellos se han de instalar los numerosos barracones con los que parchear una situación intolerable.

Las goteras, las instalaciones compartidas –desde hace 11 cursos la parte superior de L’Horta se utiliza por el Instituto- el deterioro, la saturación que impide realizar bachillerato y algunos ciclos formativos por la mañana o que acorta 5 minutos cada clase en secundaria obligatoria... sí, todo ello se engloba en la “normalidad” de la escuela pública en Paiporta.

En Paiporta, lo “normal” es escuchar promesas y más promesas: El Conseller Font de Mora prometió que el nuevo IES estaría listo para septiembre del 2009. Hace 5 meses que debería haber empezado a construirse, sin embargo se adjudica la obra ahora y mucho nos tememos que el Conseller no cumplirá con su palabra.

En Paiporta, lo “normal” es que los trámites se dilaten: la adecuación del antiguo Ausiàs March, actualmente CP6, se debería haber realizado hace dos cursos. Aún estamos a la espera del informe técnico de la catas realizadas para saber que va a pasar con el centro.
Recordemos que durante su rehabilitación, todo el colegio se instalará en prefabricadas en algún solar municipal
¿Cuántos años tendrán que soportar nuestros hijos/as como “normal” estudiar en barracones en mitad de un solar?

Lo “normal” también es que los centros –recordemos que saturados, viejos, sin aulas específicas y con más alumnos/as de los que en realidad caben- carezcan del personal necesario con el que ofrecer una educación de calidad. El año pasado, los consejos escolares del pueblo denunciaron que, con tan solo dos educadoras, no se podía atender a los 17 alumnos/as con necesidades educativas especiales matriculados en la población, lamentablemente este año ya son 27 alumnos/as y las mismas dos educadoras. Es “normal” no poder recibir ayuda en logopedia o que en Conselleria digan que no pueden enviar un/a administrativo/a para suplir una baja por maternidad al Instituto porque no hay nadie en la bolsa de trabajo. Mientras hay alumnos/as de tercero de infantil que ya se quedan sin clase de inglés por falta de profesorado, Consellería entiende que si hay dinero para duplicar el profesorado innecesariamente para la Ciudadanía. Habrá dos profesores para impartir una clase.

Hemos descrito una situación que no se parece en nada a esa idea de pueblo -o ciudad- singular, moderno, privilegiado, con proyección y futuro que ven desde el equipo de gobierno. Si, es cierto que se han llevado a cabo reformas, adecuaciones necesarias que el Ayuntamiento está obligado a realizar pero que, no nos equivoquemos, no son ni un regalo ni un favor.

El primer paso hacia el desánimo y la apatía es pensar que todo lo descrito anteriormente es “normal”, no convirtamos la mediocridad en el máximo deseable, al menos no en la educación de nuestros hijos/as.

Interampa Paiporta
Paiporta, 15 de septiembre de 2008


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks



El alcalde del PP en Paiporta, Vicente Ibor, nombra portavoz del grupo de la oposición (EU), a Pascual Pardo.

¿Raro? ¿o quizás prepara la habitación de invitados para 2011?


Y como no están seguros de haber hecho las cosas bien, el jueves además volvieron a votar todos los puntos del orden del día del pleno convocado fuera de la legalidad el 31 de julio, por cautela dicen.....

Es como si, por cautela, uno asegurara su casa cubriendo daños ocasionados por una estampida de búfalos.

Si tiene la seguridad de que no va a pasar no malgasta el tiempo y el dinero.


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

Señor Alcalde, tuve ocasión de asistir al pleno ordinario del pasado mes de Julio de su Ayuntamiento, desde la primera fila del público pude observar con sorpresa y gran indignación lo que allí estaba pasando.

Jamás en mis más de 13 años en política había visto algo igual, un Alcalde y su partido (con mayoría absoluta) decidiendo quien se queda y quien se va de un grupo político de la oposición.

Y aunque parece un chiste, la verdad es que no tiene ninguna gracia, me parece (sin ánimo de ofender) una total falta de respeto hacia la democracia, hacia ese grupo político y sobre todo hacia sus votantes.

El caso, como usted sabe perfectamente acabará en los tribunales, y la verdad es que espero que los tribunales no se queden solo en deshacer el desaguisado que usted ha cometido, también espero que le imputen alguna responsabilidad, por haber tomado una decisión en mi opinión ilegal e impropia de un Alcalde democrático, porque en mi opinión, un Alcalde que toma una decisión ilegal y por lo tanto injusta, no debe seguir en el cargo.

Ignoro cuales son las razones que le han llevado a tomar esa decisión y si tiene usted algún tipo de acuerdo oculto con el Sr. Pardo, que por lo visto ya lleva tiempo actuando como el concejal numero 13 del Partido Popular, pero sean cuales sean las razones, creo que no es usted del todo consciente de lo que ha hecho y de sus consecuencias.

Su decisión no tiene que yo sepa ningún precedente en nuestra moderna democracia, y es en mi opinión profundamente antidemocrática, un Alcalde y su grupo político decidiendo quien dirige otro grupo político de la oposición, esto es simplemente increíble (por no decir otra cosa).

Tuve ocasión de hacerle dos preguntas en el pleno, aunque le hubiera hecho muchas más, le pregunté por qué había hecho caso de unos informes jurídicos erróneos, ya que se basaban en que la concejala había abandonado el grupo, cosa que como usted sabe es totalmente falsa, y no había tomado en cuenta el resto de informes de Ayuntamientos como: Paterna, Crevillent, Sueca, LLiria, Bétera, Elx, Cabanes, etc., y el más importante, de la Federación Valenciana de Municipios y Provincias, todos ellos coincidentes, en que el Pleno de un Ayuntamiento no decide en votación sobre otros grupos políticos, simplemente estos informan al Pleno de su constitución y de quién es su portavoz y el Pleno y el Alcalde se dan por enterados, ¿se imagina usted al PSOE decidiendo en los Ayuntamientos donde tiene mayoría, quien es el portavoz del PP?, verdad que no sería democrático, entonces ¿por qué decide usted quién es el portavoz del grupo EU-BLOC?.

Creo Señor Alcalde que ni siquiera se ha tomado usted la molestia de leer estos informes, porque si los hubiera leído, se hubiera dado cuenta usted, de la barbaridad (en mi opinión) que estaba apunto de cometer.

La contestación que me dio es mejor no calificarla, ya que usted me contestó que hacía caso a los informes que el Ayuntamiento había solicitado, ¿entonces para qué le dio a Isabel un plazo de 10 días para presentar alegaciones, si usted ya tenía la decisión tomada?, Y acaso las alegaciones que presenta Isabel ¿no son solicitadas también por el Ayuntamiento en ese plazo de 10 días?.

La segunda pregunta que le hice como usted recordará, era si también actuaría de igual manera cuando el BLOC le haga llegar un escrito pidiendo que el concejal Sr., Pardo pase a ser concejal no adscrito, por no estar representados por él. Su contestación no pudo ser mas esquiva, “cuando presenten el escrito ya veremos”. Estoy impaciente por verlo Sr. Alcalde, aunque casi me apuesto una comida con usted a que no actúa de la misma manera, puesto que el Bloc ya le ha dicho por activa y por pasiva que el Sr. Pardo no es el representante legítimo de la coalición en Paiporta, lo es Isabel Martín.

También dijo usted en el Pleno que lo hacía por el buen funcionamiento de la institución. Perdone, pero la crisis de un grupo político no afecta al buen funcionamiento de una institución a menos que sea un grupo político del Gobierno, y que yo sepa este no es el caso, al menos en lo que se refiere a Isabel, aunque es cierto que no puedo asegurar lo mismo del Sr. Pardo.

En definitiva, se ha metido usted de lleno en un problema mucho más gordo de lo que piensa, y no se como saldrá del mismo, ha hecho usted suyo un problema que no lo era, no entiendo muy bien por qué, ya que con su mayoría absoluta no tenía ninguna necesidad, y se arriesga usted incluso a tener que dejar el cargo de Alcalde por ello, ya que si los tribunales dictaminan que ha tomado usted una decisión ilegal, lo menos que debe hacer es dimitir, al menos yo lo haría, sería lo más correcto y ético, Paiporta no se merece un Alcalde que comete ilegalidades.

En definitiva Señor Alcalde, con esta carta le expreso nuevamente mi indignación, eso si con toda la educación y el respeto del mundo, y antes de despedirme le ruego trasmita al Partido Socialista de Paiporta mi felicitación, ya que sin duda, ellos serán los mas beneficiados de (en mi opinión) la irresponsable actuación del Sr. Pardo, y la torpe decisión política que usted ha tomado en este caso.

Atentamente le saluda:

Juan Manuel Busto Díaz,
Ex-alcalde de Puçol y miembro de Projecte Obert.


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks


La regidora de Paiporta, Isabel Martín, denuncia l’abandó del poble per part de l’equip de govern i reclama que Vil·la Amparo es rehabilite.


La regidora d’esquerres Isabel Martin, ha demanat a la regidora d’urbanisme de l’Ajuntament de Paiporta que es tanque adequadament la casa de Vil·la Amparo per tal d’impedir l’accés a l’interior de l’immoble i evitar alguna desgràcia, donat l’estat ruïnós del mateix.


Durant tot l’estiu les portes i la tanca que envolta l’edifici han estat obertes i diàriament ha estat entrant gent a l’immoble. Fa més de 10 dies que Martín va reclamar que la policia municipal es personara a Vil·la Amparo al haver vist gent dins de la casa, però a dia de hui les portes i la tanca continuen obertes.


L’edifici, que és propietat municipal, presenta un estat ruïnós, la cúpula està mig derruïda i l’interior està ple de fem i deixalles. Qualsevol desgràcia o incidència que ocorreguera dins seria responsabilitat de l’Ajuntament.


La regidora també ha reclamat que es rehabilite l’edifici per donar-li l’ús sociocultural que li pertoca. Martín ha recordat que l’Ajuntament va adquirir un compromís amb la coordinadora d’Ampes per convertir Vil·la Amparo en una Biblioteca. “En un poble com Paiporta es fa necessària una biblioteca en condicions, on els llibres no s’hagen de quedar en caixes per falta d’espai, on hi hagen sales d’estudi, sales multiusos per treballar en grup o amb equips multimèdia i a més a més, on funcione l’aire condicionat”, ha afegit Martín.


Per altra banda, Isabel Martín ha criticat també l’estat d’abandó que ha tingut el poble durant el mes d’agost. “Els jardins han estat més abandonats que de costum, de fet moltes plantes hauran de ser trasplantades després d’haver mort de set durant l’estiu per falta de reg. De la neteja de carrers només s’han preocupat els dies que hi havia processó”.


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks


Na ISABEL MARTÍN GÓMEZ, Regidora de l’Ajuntament de PAIPORTA


EXPOSA
La casa de Vil•la Amparo presenta un estat ruïnós i perillós. La cúpula està mig derruïda i l’interior està ple de fem i deixalles. El tancat que envolta l’immoble està obert, així com alguna de les portes de la casa. També una escala penjada d’una de les seues finestres dona accés a l’interior.
Aquest edifici és propietat municipal i qualsevol desgràcia o incidència que ocorreguera dins seria responsabilitat de l’Ajuntament.

És per això que fa més de 10 dies vaig avisar a la policia municipal al veure gent dins de la casa. Dies posteriors he vist com continua entrant gent, entre d’ells joves menors d’edat, donat que des de l’Ajuntament no s’ha pres cap mesura per evitar-ho.


Per tot açò aquesta regidora,

SOLICITA


1.- Que es tanque adequadament el recinte per evitar que qualsevol persona puga entrar a la casa, prevenint així possibles incidències i accidents.

2.- Que des de l’Ajuntament es trobe la fórmula per rehabilitar la casa i donar-li l’ús socio-cultural que li correspon, mentres es posa en marxa el projecte urbanístic que havia de fer-ho.


Paiporta, 2 de setembre de 2008

Isabel Martín Gómez
Regidora Ajuntament Paiporta

SRA. PRESIDENTA DE L’ÀREA D’URBANISME I MEDI AMBIENT


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

Se que estamos en tiempos de sequía y hay que ahorrar agua, pero de ahí a que los 4 jardines del pueblo se dejen secar va un trecho.

Hace cosa de un mes, al pasar junto al Auditori me llamaron la atención los laureles que había plantados en las jardineras que lo rodean. Los pobres estaban pidiendo a gritos un poco de agua.

Ayer al volver a pasar por la puerta noté que algo faltaba.

¡Cáspitas, el laurel!


Y es que ya lo dice el dicho, "el que planta un laurel, nunca lo verá crecer".

En paz descanse.


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks


Na ISABEL MARTÍN GÓMEZ, regidora de l'Ajuntament de Paiporta

EXPOSA

Que l'antena de telefonia mòbil de la Plaça Soliera fa temps que té foses les balises que indiquen la seua posició i altura a les naus que sobrevolen el terme municipal de Paiporta.

És pel que aquesta Regidora,

PROPOSA

A la Presidenta i Delegada de l'Àrea d'Urbanisme i Medi Ambient, que d'acord amb allò establert en les Regulacions de l'Organització Aèria Internacional d'Aviació Civil (OACI), i per tal d'evitar accidents aeris, es prenguen les mesures sancionadores corresponents a la fi que l'empresa de telefonia mòbil solvent aquestes deficiències.


Paiporta, 28 de juliol de 2008

Fdo: ISABEL MARTÍN GÓMEZ



SRA. PRESIDENTA DE L’ÀREA D’URBANISME I MEDI AMBIENT



Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

Estos días anda todo el mundo con la depresión post-vacacional, la dura entrada al trabajo (para l@s afortunad@s que aún lo tienen claro) y lo de afrontar la cruda realidad (quilos de más y cartillas en números rojos).


Yo este verano, y por eso de la crisis (perdón desaceleración), lo he pasado viendo las olimpiadas (¿a alguien le extraña el fracaso de España en atletismo con lo poco que se promociona?), haciendo sudokus en la playa y disfrutando de nuestras fiestas populares con sus pros (sopar popular) y sus contras (procesiones y toros).


He intentado desconectar al menos unos días, pero ha sido misión imposible porque el gobierno no lo pone demasiado fácil. Y es que cada día que salía a la calle me venían a la cabeza multitud de propuestas o denuncias ¿cómo puede estar todo tan abandonado...?.




Así que para no atosigar a nadie (tranquilo Ibor) iré presentando poco a poco los escritos.


Y recordad que ya queda menos para el 9 d'octubre.



Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks