El año pasado la Asociación "Peña el Arre de Paiporta" solicitó al Ayuntamiento apoyo para que el Tir i Arrossegament fuera declarada Fiesta de interés turístico de la Comunidad Valenciana.



Desde pequeña no había vuelto a bajar al barranco a ver el concurso. Tenía retenida en la memoria imágenes de caballos sufriendo al tener que arrastrar carros cargados de cientos de kilos de arena y de carreteros que descargaban toda su ira sobre los animales que impotentes no podían avanzar por la larga pista de arena.


El verano pasado fui a comprobar si eran recuerdos exagerados de la niñez pero esto es lo que vi.....






En noviembre cuando en el pleno se pedía el voto favorable hacia esta fiesta no tuve ninguna duda en votar bien alto y claro en contra.


Propuse que se cambiara el concurso por otros menos salvajes y en los que también tiene gran peso la tradición, como es por ejemplo el que se hace en Benifaió "Concurs de solcar amb cavalleries" (concurso de arar el campo con caballos). Sería una buena manera de mantener esta raza de caballos y de transmitir la verdadera tradición a nuestros hijos e hijas sin hacer sufrir a los animales.



En las normas del tiro y arrastre dice que 'solo' se puede pegar 3 veces a los caballos y que si se hace más veces se descalificará al concursante.

Pero el jurado suele ser benevolente en este aspecto y tampoco se controla lo que hacen los dueños con sus caballos bajo el puente antes de entrar a concursar.

También algunos amos usan otros métodos que pasan desapercibidos ante el jurado (¿o no?), como es apretar los testículos del animal para que este arranque y consiga el premio deseado para su dueño.





Al salir del pleno el concejal de cultura me dijo que me estaba equivocando. Que lo que había visto y lo que había fotografiado mi cámara no era cierto.

Me espetó que el tiro y arrastre es una tradición de toda la vida y que esos hombres "quieren más a sus caballos que a sus mujeres".



De esto último no me cabe la menor duda y por eso no quiero ni pensar como tratarán energúmenos como los de las fotografías a sus mujeres...



Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

La regidora de Paiporta, Isabel Martín, denuncia el boicot de l’Ajuntament als Jocs Tradicionals

La regidora d’esquerres Isabel Martin, ha denunciat hui el boicot, per part de l’Ajuntament, a la seua proposta de recuperar els Jocs Tradicionals durant les festes populars de Sant Roc.

La proposta que va presentar fa un parell de mesos a l’Àrea de Cultura va ser arreplegada per l’equip de govern, però Martín ha manifestat que “s’ha boicotejat l’acte perquè no tinguera repercussió”. I és que tal i com denuncia, el lloc triat està molt allunyat del nucli urbà, a més a més, no s’ha fet publicitat de la jornada i no s’ha dotat dels mitjans tècnics necessaris “no possaren ni megafonia perquè els veïns i veïnes de la zona s’assabentaren del que s’estava fent”.

L’activitat que ha estat organitzada per l’Escola Valenciana de Jocs Tradicionals, es va desenvolupar el passat dissabte 2 d’agost a la plaça de la urbanització coneguda com “Els Pitufos de Paiporta” a les 11 del matí d’un calorós dia d’agost i sense un bon ombratge perquè els assistents no patiren d’insolació. “No portaren ni aigua per als 2 xiquets i 4 adults que participaren en l’activitat”, ha afegit Martín.

Per a la regidora d’esquerres el que li va semblar més greu, si cap, va ser la falta de respecte cap als membres de l’Escola, ja que passades les 12 el regidor de Cultura se’n va anar, “jo mateixa vaig tindre que ajudar als tres professors a arreplegar les tanques i les pancartes”, ens ha comentat l’edil.
Però segons Martínencara tenen una altra oportunitat el proper dilluns per solventar aquest desgavell i si no saben com fer-ho no tenen més que demanar-me ajuda, que estaré encantada d’oferir-la”.

Per altra banda, Isabel Martín ha catalogat les festes que ha organitzat enguany el PP, de “continuisme”. “L’any passat tenien l’excusa de que s’havien trobat el programa de festes tancat, però enguany, amb el seu pressupost, podien fer unes festes molt més culturals i no centrades com sempre en els bous, el tir i arrossegament i les processons”.

Paiporta 5 d'agost del 2008


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

Un any és el temps que ha passat des de les passades eleccions municipals.
Un any és el temps que ha tingut el govern municipal per començar a solucionar els problemes del poble.
Un any és el temps que he dedicat a fer oposició constructiva i fiscalitzadora a l’Ajuntament.

Oposició fiscalitzadora. Perquè durant aquest any he tractat de fer un exhaustiu control de totes les actuacions de l’equip de govern.
En un ajuntament com el nostre, amb tants greus problemes econòmics, em va semblar una frivolitat per part del Govern del PP els sous desmesurats que ells mateixos s’adjudicaren i la contractació d’una assessora per a Vicente Ibor, encara que ens la varen vendre com assessora de l’Ajuntament. I així ho vaig manifestar amb el meu vot en contra d’aquestes mesures tan poc respectuoses amb les arques municipals.
Vaig denunciar el conveni subscrit entre l’Ajuntament i l’empresa de recollida de roba Humana People to People, per estar aquesta empresa sota sospita d’activitats il·lícites i per no ser una entitat sense finalitats lucratives. Crec que tenim un compromís amb el nostre poble de salvaguarda de l’honorabilitat del mateix, posant molta cura en l’elecció de les empreses i/o associacions amb les que treballem. Perquè el nom de Paiporta no s’ha de veure en el punt de mira de cap activitat dubtosa.
No em va agradar el canvi d’imatge corporatiu que va fer el Partit Popular, canviant el color roig pel blau. Han volgut esborrar la història d’un poble d’esquerres.
He demanat insistentment la xifra exacta del romanent negatiu de tresoreria, és a dir, del que es deu als proveïdors. S’ha publicat que eren 4,5 milions d’euros, però en la última comissió d’hisenda la interventora va dir que rondaven els 2,5 milions... molta diferència de milions.

Oposició constructiva. Perquè durant aquest any he realitzat i presentat nombroses propostes per millorar el poble. Propostes i mocions que han sigut acceptades en alguns casos, però que desafortunadament han quedat en el calaix en molts més, perquè “una cosa és el que ens diuen i una altra el que fan”.
Propostes elaborades, com la referent a l’Escola d’Adults de Paiporta. Perquè considere que Paiporta necessita un nou centre on siga possible obtindre el Graduat en Educació Secundària. Un nou centre amb instal·lacions adequades i amb una ampla oferta d’ensenyaments i tallers. També en matèria educativa vaig demanar ajudes per educació infantil, ajudes que aquest any ja podran gaudir els xiquets de 5 anys.
He estat al costat de diferents col·lectius per tal de portar les seues inquietuds a l’Ajuntament. Col·lectius com el d’Antena No, amb el que he treballat les seues al·legacions per tal de tindre una ordenança que protegisca el màxim possible a la ciutadania. Col·lectius com l’Associació de Víctimes del Metro, amb ells he demanat responsabilitats i mesures a la Generalitat, desafortunadament el PP no va recolzar les seues demandes. I continue treballant cada mes amb Interampa per dur endavant el Pacte per l’Educació.
Dies enrere hem rebut a casa el desorbitant rebut de l’IBI, la contribució. Fa uns mesos vaig demanar en la comissió d’Hisenda que es reduira el coeficient per tal de compensar la gran pujada de la base impositiva. Aquesta petició va caure en sac trencat donat que segons el president de la comissió “l’Ajuntament ha de recaptar”.
Des de sempre he pensat que la joventut estava desatesa i oblidada a Paiporta. Per això una de les primeres propostes que vaig fer va ser la posada en marxa del Consell de la Joventut i la dotació d’un espai per ells (Casa de la Joventut).
I si la Joventut està desatesa no ho estan menys els infants. Per ells i per tal de recuperar algunes tradicions vaig presentar una proposta perquè a les festes populars s’organitzara una Jornada de Jocs Populars. Crec que estes festes podrem gaudir de jocs com el Pic i Pala o La Mare Carabassera.
Fa un any vaig denunciar l’estat de diverses fonts del poble. No s’estava realitzant el pertinent control per evitar la legionel·losi. Després d’un any la cosa continua igual o pitjor, ja que ni tan sols es mantenen en un estat mínim de neteja. Només cal anar a visitar la font de Villa Amparo. Qualsevol dia els veïns de la zona agafen el tifus.
A principis d’any el ple va aprovar la moció que vaig presentar per ficar en marxa l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià. Continue a l’espera de que es faça realitat. També continue esperant que es convoque el Concurs de Relats Curts per fomentar la igualtat entre homes i dones que vaig plantejar aportant fins i tot un model de bases. La data fixada era el 25 de novembre...
He demanat moltes vegades que es neteje el barranc com cal, no ficant el fem baix l’estora. Però tothom sap que la neteja en general deixa molt que desitjar a Paiporta.

Hi han altres propostes que no puc enumerar per falta d’espai (em queden 7 línies), insignificants per alguns però importants per a altres veïns i veïnes.

Com podeu veure, la meua il·lusió està en el treball per el meu poble, treball en el qual participa molta més gent compromesa amb Paiporta i amb les mateixes inquietuds. Estic orgullosa de treballar per la millora de Paiporta i és una satisfacció veure que gràcies a les propostes que faig des de la meua tasca de regidora, aquesta millora es produeix; encara que siga amb un xicotet gra de sorra...

Queden 3 anys.... imagineu tot el que puc continuar fent.


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

Isabel Martín Gómez, la que fins ahir ha estat la portaveu del grup municipal Esquerra Unida-BLOC, va anunciar que recorrerà la decisió del Ple de l'Ajuntament de Paiporta celebrat ahir en la que el Partit Popular va decidir declarar-la com a regidora no adscrita i retirar-li per tant el càrrec de portaveu del seu anterior grup a favor del que ara serà únic component del grup Pascual Pardo.



La regidora de Paiporta considera que "es tracta d'una decisió injusta i il·legal perquè es realitza per mitjà d'una interpretació torticera de la llei i que fa sospitar l'existència d'un pacte entre EU-PP en l'ajuntament. Algun dia el senyor alcalde haurà d'explicar-nos què rep a canvi, si ho fa per a reforçar la seua majoria com en el cas de Silla o quins altres interessos ocults té el PP en tot aquest assumpte. Tanta pressa tenia IBOR a cedir-li el lloc de portaveu al senyor Pardo que inclús se li va oblidar convocar legalment el Ple d'ahir."



Martín, va assegurar que continuarà defensant les línies programàtiques per les que va concórrer a les eleccions, i més en una etapa de molt difícil situació econòmica "per això estic ací i a això és al que em dec, la batalla judicial que ha iniciat Esquerra Unida en una cacera de bruixes que només beneficia al PP no em farà perdre ni un minut de les meues obligacions com a representant legítima d'una part de la ciutadania de Paiporta. Per a a les tasques legals estan treballant els meus advocats" .


Paiporta 1 d'agost del 2008



moment del ple d'ahir amb els regidors de l'equip de govern a la dreta

NOTÍCIES RELACIONADES:

Pàgina26: EU aconsegueix, amb l'ajuda del PP, fer fora del grup municipal la portaveu de Paiporta

ElTorrentí: COMUNICADO DEL BNV DE PAIPORTA

Hortanoticies: Pascual Pardo es nombrado portavoz y miembro único de EU-Bloc tras la expulsión del grupo de Isabel Martín, quien recurrirá esta decisión

Las Provincias: Paiporta declara concejal no adscrita a la edil que ocupaba la portavocía de EU

Levante: El PP designa a Pardo como portavoz de EU y Martín pasa a los no adscritos


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks