Na ISABEL MARTÍN GÓMEZ, Portaveu del grup Polític Municipal d’ESQUERRA UNIDA-BLOC a l’Ajuntament de PAIPORTA
.
EXPOSA
.
El 25 de novembre és el Dia Internacional contra la Violència de Gènere.
Per a lluitar contra aquesta lacra del segle XXI no és suficient amb declaracions institucionals en la commemoració d’aquesta data, cal que les administracions prenguen mesures i que sobretot es treballe a nivell local, ja que els ajuntaments són els estaments més propers a les ciutadanes que necessiten ajuda en eixos moments tan delicats.
Però, si son necessàries actuacions quan el mal ja està fet, molt més important és treballar per a previndre la violència, la violència masclista de gènere.
Considerem que mitjançant la literatura, la cultura, es pot actuar en eixa línia, promovent la igualtat d’oportunitats entre dones i hòmens i acabant així amb la violència.
.
Per tot açò aquesta regidora,
.
PROPOSA
.
1.- Convocar per al 25 de novembre de 2008 el Primer Certamen Literari de Relats Curts amb dos categories, una per a jòvens de 10 a 18 anys i altra per a majors de 18 anys. La temàtica del concurs versarà sobre la igualtat entre dones i hòmens i la NOViolència.
2.- Publicar els relats finalistes (cinc de cada categoria) en una revista que l’Ajuntament de Paiporta editarà per a tal fi.
3.- Nomenar el premi ‘I Premi de Relat Curt, Dulce Chacón’ en honor a l’escriptora i membre de la ‘Plataforma de Mujeres Artistas contra la Violencia de Género’ Dulce Chacón.
4.- A través de la Coordinadora d’AMPES i de l’Àrea d’Educació donar a conèixer als col·legis e institut de Paiporta aquesta iniciativa, així com a l’Associació de Dones Progressistes de Paiporta.
.
Paiporta, 21 de novembre 2007
Isabel Martín Gómez
Grup Municipal d’EU-Bloc
Nota: el text roig va estar suprimit a la comissió de cultura a instància del grup popular


Compártelo
Agregar a Meneame Agregar a Technorati Agregar a Del.icio.us Agregar a DiggIt! Agregar a Google Agregar a Reddit Agregar a Blinklist Agregar a Blogmarks

1 comentarios

  1. Isabel Martín // 24/2/08, 19:56  

    Aquesta proposta va passar al ple del mes de Novembre i va ser aprovada per unanimitat.
    Abans, a la comissió de cultura vam haver de modificar-la per poder tindre el recolzament del grup popular. Nosaltres varem proposar que el premi portara el nom d'una dona especialment sensibilitzada amb la discriminació cap a les dones i per això varem triar a Dulce Chacón, però sembla ser que per a algunes dones del PP Dulce era massa d'esquerres per poder representar un premi paiportí.
    També crida l'atenció que el regidor del PP, Carlos Motes, es negara a recolzar la proposta si no es canviava el terme "masclista".

    Encara estan pendents, a més del nom que portarà el certamen, les bases del concurs.